Luovi - Asiantuntijapalvelut - Erkkaa verkossa

Erityisopetuksen Erkkaa verkossa -luennot

Ammattiopisto Luovin Erkkaa verkossa -luentosarjaa suunnittelee erityisopetuksen nivelvaihetyöryhmä ERIKO. Luentosarjan kohderyhmää ovat kasvatus- ja sosiaalialan ammattilaiset ja opiskelijat sekä kaikki erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten kanssa toimivat tai asiasta kiinnostuneet.

Luennot ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Luennot lähetetään Ammattiopisto Luovin Oulun yksiköstä verkkoluentoina yli 90 etäpaikkakunnalle ympäri Suomen. Katso etäpaikkakunnat ja niihin liittyvät lisätiedot.

Ilmoittaudu luennolle täyttämällä sähköinen ilmoittautumislomake kyseisen luennon kohdalta. Osallistujia pyydetään saapumaan paikalle klo 14.00. Luento alkaa klo 14.15 ja päättyy klo 16.00.

Syksyn 2015 luennot

Ti 15.9.2015
Hyvä ohjaus, hyvä elämä
Yliopettaja Jaakko Helander, HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu
”Ohjaus on laajimmillaan tila elämänsuunnittelulle, joka lähtee tulevaisuuden unelmista ja haaveista käsin. Aina mahdollisten tulevaisuuksien hahmottaminen ei ole helppoa. Luennolla keskitytään tutkimaan niitä työtapoja, jotka tunnetusti toimivat: edistävät niin asiakkaan kuin ohjaajan hyvinvointia, hallinnantunnetta ja toiveikkuutta.”

Ilmoittautuminen luennolle tehdään 7.9.2015 mennessä tästä linkistä aukeavalla ilmoittautumislomakkeella.

To 29.10.2015
Luonteenvahvuudet voimavaraksi
FT, Erityispedagogiikan dosentti, yliopistonlehtori Lotta Uusitalo-Malmivaara, Helsingin yliopisto
”Luonteenvahvuutemme antavat vastauksen kysymykseen ”what is right with you”? Luonteenvahvuuksiemme, kuten sinnikkyyden, rohkeuden tai innokkuuden, avulla ohjaamme muita kykyjämme ja osaamisiamme, mistä saamme uusia ulottuvuuksia myös opetus- ja ohjaustyöhömme. Vain harva kuitenkaan tuntee luonteenvahvuuksiaan kunnolla tai pystyy käyttämään niitä tietoisesti uusien päämäärien saavuttamiseksi. Luennon tavoitteena on auttaa opetus- ja kasvatusalan ammattilaisia tunnistamaan ja hyödyntämään sekä omia että opiskelijoiden luonteenvahvuuksia voimavarojen vahvistamiseksi.”

Ilmoittautuminen luennolle tehdään 21.10.2015 mennessä tästä linkistä aukeavalla ilmoittautumislomakkeella.

Ti 24.11.2015
Yhteisöllisyydestä hyvinvointia kouluun
FT, YTM, työhyvinvoinnin professori Marja-Liisa Manka, Tutkimus-ja koulutuskeskus Synergos, Johtamiskorkeakoulu, Tampereen yliopisto

Ilmoittautuminen luennolle tehdään 16.11.2015 mennessä tästä linkistä aukeavalla ilmoittautumislomakkeella.

Pienet muutokset ohjelmassa mahdollisia.

Todistus luennoille osallistumisesta

Jos osallistut vuoden 2015 aikana vähintään kolmelle luennolle, voit saada niistä todistuksen esim. veso-päiviä tai täydennyskoulutuspisteitä varten. Täytä taustatietolomake tästä linkistä ja ilmoittaudu luennoille normaalisti.

Tallenteet

Lähes kaikista Erkkaa verkossa -luennoista tehdään DVD–tallenteet (luettelo tallenteista, pdf). Tallenteita lainataan ERIKO-verkoston sekä luentoja vastaanottavien organisaatioiden sisäiseen käyttöön. Tiedustelut ja lainauspyynnöt: erkkaaverkossa(a)luovi.fi.

Lisätietoja

erkkaaverkossa(a)luovi.fi, puh. 040 319 3300.
Seuraa Ammattiopisto Luovia Twitterissä

 

OPH_hankelogo

 

AMMATTIOPISTO LUOVI on valtakunnallisesti toimiva ammatillinen erityisoppilaitos.