Luovi - Asiantuntijapalvelut - Erkkaa verkossa

Erityisopetuksen Erkkaa verkossa -luennot

Ammattiopisto Luovin Erkkaa verkossa -luentosarjaa suunnittelee erityisopetuksen nivelvaihetyöryhmä ERIKO. Luentosarjan kohderyhmää ovat kasvatus- ja sosiaalialan ammattilaiset ja opiskelijat sekä kaikki erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten kanssa toimivat tai asiasta kiinnostuneet.

Luennot ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Luennot lähetetään Ammattiopisto Luovin Oulun yksiköstä verkkoluentoina yli 90 etäpaikkakunnalle ympäri Suomen.  UUTTA! Syksystä 2015 alkaen voit seurata luentoja myös mukavasti omalta tietokoneeltasi laadukkaana Livestream-lähetyksenä. 
Katso etäpaikkakunnat ja niihin liittyvät lisätiedot.

Ilmoittaudu luennolle täyttämällä sähköinen ilmoittautumislomake kyseisen luennon kohdalta. Osallistujia pyydetään saapumaan paikalle klo 14.00. Luento alkaa klo 14.15 ja päättyy klo 16.00.

Syksyn 2015 luennot

Ti 24.11.2015
Yhteisöllisyydestä hyvinvointia kouluun
FT, YTM, toimitusjohtaja Marja-Liisa Manka Docendum Oy sekä Työhyvinvoinnin johtamisen dosentti, Tutkimus-ja koulutuskeskus Synergos, Johtamiskorkeakoulu, Tampereen yliopisto
”Miksi juuri nyt kannattaa puhua yhteisöllisyydestä? Emme enää pärjää entisin keinoin työssämme saatikka koulussamme. Resurssien vähäisyyden vuoksi on keksittävä uusia tapoja opettaa, yhdessä se onnistuu parhaiten. Myös hyvä mieli helpottaa oloa ja laajentaa tarkkaavaisuuttamme. Mistä sen saa syntymään? Jokainen voi vaikuttaa omalla työpaikallaan, hyvä johtaminen ja työilmapiiri synnyttävät hyvää henkeä ja jaksamisen ilmapiiriä. Entä mitä minä itse voin tehdä? Myös psykologista pääomaa on mahdollista kehittää”.

FT, YTM Marja-Liisa Manka on toiminut työhyvinvoinnin professorina Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulussa vuosina 2004-2015, helmikuusta alkaen työhyvinvoinnin dosenttina ja yrittäjänä Docendum Oy:ssä . Hän on saanut tunnustuksen ”hyvän työelämän puolestapuhumisesta” sekä nimityksen Vuoden yhteiskuntatieteilijäksi. Marja-Liisa on kirjoittanut lukuisia työhyvinvointia käsitteleviä kirjoja, viimeisimpänä Stressikirja – mistä virtaa? (Talentum). Lisää Marja-Liisan ajatuksia voi lukea: www.docendum.fi .

Ilmoittautuminen luennolle tehdään 16.11.2015 mennessä tästä linkistä aukeavalla ilmoittautumislomakkeella.

Luentomateriaali on ladattavissa tästä.

Ennakkotietoa kevään 2016 Erkkaa verkossa luennoista:

To 28.1.2016
Nuoren hyvinvointi – Mitä koulu voi tehdä?
Lastenpsykiatri, asiantuntijalääkäri ja tietokirjailija Raisa Cacciatore

Ti 23.2.2016
Positiivinen pedagogiikka – iloa oppimiseen
Kasvatustieteen maisteri, erityisluokanopettaja ja tutkija Kaisa Vuorinen / Helsingin yliopisto

To 17.3.2016
Herää koulu!
Luokanopettaja Maarit Korhonen / Freelancer

Ti 19.4.2016
Oivaltava oppiminen – miten tukea älyn, tunteen ja luovuuden kehittymistä
Kasvatuspsykologian professori Kirsti Lonka, Helsingin yliopisto

 

 

Todistus luennoille osallistumisesta

Jos osallistut vuoden 2015 aikana vähintään kolmelle luennolle, voit saada niistä todistuksen esim. veso-päiviä tai täydennyskoulutuspisteitä varten. Täytä taustatietolomake tästä linkistä ja ilmoittaudu luennoille normaalisti.

Tallenteet

Lähes kaikista Erkkaa verkossa -luennoista tehdään DVD–tallenteet (luettelo tallenteista, pdf). Tallenteita lainataan ERIKO-verkoston sekä luentoja vastaanottavien organisaatioiden sisäiseen käyttöön. Tiedustelut ja lainauspyynnöt: erkkaaverkossa(a)luovi.fi.

Lisätietoja

erkkaaverkossa(a)luovi.fi, puh. 040 319 3300.
Seuraa Ammattiopisto Luovia Twitterissä

 

OPH_hankelogo

 

AMMATTIOPISTO LUOVI on valtakunnallisesti toimiva ammatillinen erityisoppilaitos.