Erityisopetuksen Erkkaa verkossa -luennot

Ammattiopisto Luovin Erkkaa verkossa -luentosarjaa suunnittelee erityisopetuksen nivelvaihetyöryhmä ERIKO. Luentosarjan kohderyhmää ovat kasvatus- ja sosiaalialan ammattilaiset ja opiskelijat sekä kaikki erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten kanssa toimivat tai asiasta kiinnostuneet.

Luennot ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Luennot lähetetään Ammattiopisto Luovin Oulun yksiköstä verkkoluentoina yli 90 etäpaikkakunnalle ympäri Suomen. Katso etäpaikkakunnat ja niihin liittyvät lisätiedot.

Ilmoittaudu luennolle täyttämällä sähköinen ilmoittautumislomake kyseisen luennon kohdalta. Osallistujia pyydetään saapumaan paikalle klo 14.00. Luento alkaa klo 14.15 ja päättyy klo 16.00.

Vuoden 2015 luennot

Ke 21.1.2015
Nuoren osallisuuden tukeminen, opintojen ohjaus ja realistinen ammatinvalinta
KM, erityisopettaja, opinto-ohjaaja, opettajan kouluttaja Anneli Muuronen, JAMK
Erilaisia näkökulmia nuoren osallisuuden tukemiseen. Miten ohjaan nuorta kohti realistista koulutus- ja ammatinvalintaa rikkomatta nuoren unelmia? Koulutus- ja uravalinta ongelmanratkaisuna. Mahdollistanko vai estänkö nuoren osallisuutta omalla toiminnallani. Pitkospuita nivelvaiheisiin – nuoren tukeminen ja ohjaus siirtymissä.

Ilmoittautuminen luennoille tehdään 14.1.15 mennessä tästä linkistä aukeavalla ilmoittautumislomakkeella.

Ti 17.2.2015
Työrauhaa kohtaamisesta
Erityispedagogiikan professori Timo Saloviita, Jyväskylän yliopisto
Miten kehitän opettajan auktoriteettia? Näin poistat häiriöitä ylläpitävät asiat – silloin myös häiriö poistuu. Miten vältät valtataistelun?

Ilmoittautuminen luennoille tehdään 6.2.15 mennessä tästä linkistä aukeavalla ilmoittautumislomakkeella.

To 19.3.2015
Alueellinen tasa-arvo ja koulujen välinen eriarvoistuminen
FT, tutkija, aluetieteen yliopistonlehtori Venla Bernelius, Helsingin yliopisto
Suomalaisen yhteiskunnan alueellinen eriytyminen tihenee erityisesti kaupunkiseutujen sisällä. Erot kaupunginosien välillä ylittävät monella kaupunkiseudulla jo koko maan kuntien väliset erot, ja eriytyminen on paikallisesti nopeassa kasvussa. Samalla sosiaaliset haasteet, etnisen moninaistumisen kysymykset ja erityisopetuksen tarpeet kasautuvat entistä voimakkaammin tiettyihin kouluihin. Esityksessä analysoidaan tätä monimuotoisen eriytymisen prosessia ja pohditaan keinoja, joilla vastaaviin kehityskulkuihin on kansainvälisesti pyritty puuttumaan.

Ilmoittautuminen luennoille tehdään 10.3.15 mennessä tästä linkistä aukeavalla ilmoittautumislomakkeella.

To 16.4.2015
Vastuu ja velvollisuudet verkostossa
Heikki Turkka, Aseman Lapset ry.
Luento on osa PENTTI MURTO -seminaaria ”Alakko nää mua? – Yhteisillä kokemuksilla kohti osallistumista”

Ilmoittautuminen luennoille tehdään 7.4.15 mennessä tästä linkistä aukeavalla ilmoittautumislomakkeella. Jos osallistut luennolle osana Oulun yliopistolla järjestettävää PENTTI MURTO -seminaaria, täytä ilmoittautumislomake seminaariin tästä linkistä. Lisätietoa seminaarista tulossa.

Ti 15.9.2015
Hyvä ohjaus, hyvä elämä
Yliopettaja Jaakko Helander, HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu

To 29.10.2015
Voimavarojen jakaminen ja jaksamisen tukeminen
FT, Erityispedagogiikan dosentti, yliopistonlehtori Lotta Uusitalo-Malmivaara, Helsingin yliopisto

Ti 24.11.2015
Työhyvinvointi
FT, YTM, työhyvinvoinnin professori Marja-Liisa Manka, Tutkimus-ja koulutuskeskus Synergos, Johtamiskorkeakoulu, Tampereen yliopisto

Pienet muutokset ohjelmassa mahdollisia.

Todistus luennoille osallistumisesta

Jos osallistut vuoden 2015 aikana vähintään kolmelle luennolle, voit saada niistä todistuksen esim. veso-päiviä tai täydennyskoulutuspisteitä varten. Täytä taustatietolomake tästä linkistä ja ilmoittaudu luennoille normaalisti.

Tallenteet

Lähes kaikista Erkkaa verkossa -luennoista tehdään DVD–tallenteet (luettelo tallenteista, pdf). Tallenteita lainataan ERIKO-verkoston sekä luentoja vastaanottavien organisaatioiden sisäiseen käyttöön. Tiedustelut ja lainauspyynnöt: erkkaaverkossa(a)luovi.fi.

Lisätietoja

erkkaaverkossa(a)luovi.fi, puh. 040 319 3300.
Seuraa Ammattiopisto Luovia Twitterissä

 

OPH_hankelogo

 

AMMATTIOPISTO LUOVI on valtakunnallisesti toimiva ammatillinen erityisoppilaitos.