Luovi - Asiantuntijapalvelut - Erkkaa verkossa

Erityisopetuksen Erkkaa verkossa -luennot

Ammattiopisto Luovin Erkkaa verkossa -luentosarjaa suunnittelee erityisopetuksen nivelvaihetyöryhmä ERIKO. Luentosarjan kohderyhmää ovat kasvatus- ja sosiaalialan ammattilaiset ja opiskelijat sekä kaikki erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten kanssa toimivat tai asiasta kiinnostuneet.

Luennot ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Luennot lähetetään Ammattiopisto Luovin Oulun yksiköstä verkkoluentoina yli 90 etäpaikkakunnalle ympäri Suomen.  Nyt voit seurata luentoja myös mukavasti omalta tietokoneeltasi laadukkaana Livestream-lähetyksenä. 
Katso etäpaikkakunnat ja niihin liittyvät lisätiedot.

Ilmoittaudu luennolle täyttämällä sähköinen ilmoittautumislomake kyseisen luennon kohdalta. Osallistujia pyydetään saapumaan paikalle klo 14.00. Luento alkaa klo 14.15 ja päättyy klo 16.00.

Kevään 2016 Erkkaa verkossa luennot:

Ti 23.2.2016
Positiivinen pedagogiikka – iloa oppimiseen
Kasvatustieteen maisteri, erityisluokanopettaja ja tutkija Kaisa Vuorinen / Helsingin yliopisto

Luennolla käsitellään positiivisen psykologian teoriatietoa ja sen sovelluksia koulumaailmassa sekä kerrotaan positiivisen pedagogiikan mahdollisuuksista oppilaiden hyvinvoinnin ja myös akateemisen saavuttamisen tukena. Lisäksi Kaisa Vuorinen kertoo väitöstutkimuksestaan peruskoulun ala- ja yläasteella, jossa hän on toteuttanut kaksi interventiota vahvuuskulttuurin luomiseksi ja tuo esiin käytännön sovelluksia vaativan erityisen tuen luokassa, jossa oli käynnissä lukuvuoden mittainen interventio vahvuuksien tuomiseksi erityisluokkaan. ”Mitä hyvän ja ehyen tietoinen kasvattaminen saa aikaan erityisen tuen oppijoiden parissa, joilla on kasvanut syrjäytymisen riski?”

Ilmoittautuminen luennolle 15.2.2016 mennessä tästä linkistä aukeavalla ilmoittautumislomakkeella

To 17.3.2016
Herää koulu!
Luokanopettaja Maarit Korhonen / Freelancer

Koulu ja koulutus ovat tulleet tiensä päähän. Nykykouluaineilla ei ole mitään tekemistä tulevaisuudessa tarvittavien taitojen kanssa. Mikään tutkimus ei tue sitä, että hiljaa istumalla kuusi tuntia oppisi parhaiten. On aika täydelliselle vallankumoukselle.

Ilmoittautuminen luennolle 9.3.2016 mennessä tästä linkistä aukeavalla ilmoittautumislomakkeella

Luento on osa vuoden 2016 Pentti Murto -seminaaria, jonka lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet löydät täältä.

Ti 19.4.2016
Oivaltava oppiminen – miten tukea älyn, tunteen ja luovuuden kehittymistä
Kasvatuspsykologian professori Kirsti Lonka, Helsingin yliopisto

Ilmoittautuminen luennolle 11.4.2016 mennessä tästä linkistä aukeavalla ilmoittautumislomakkeella

Ennakkotietoa syksyn 2016 Erkkaa verkossa luennoista

To 29.9.2016

Tunteet opetustyössä

Psykologian maisteri, sertifioitu coach Jarkko Rantanen, Tunneakatemia

Erityisopetuksessa tunteet nousevat usein pintaan. On kohdattava opiskelijoiden tunteet, perheiden tunnereaktiot, samoin omien tunteiden kanssa on pärjättävä jollain tapaa. Tunteiden käsittely kuluttaa voimavaroja, mutta toisaalta – tunteiden kautta syntyy myös työn ilo ja merkityksellisyys. Luennolla käydään läpi, miten tunnetaitoja kehittämällä voidaan edistää opetustyön onnistumista.

To 27.10.2016

Perheiden tukeminen, perheiden voimavarat, kasvatuskumppanuus

Hallintotieteiden ja teologian maisteri, Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila käsittelee luennossaan tämän päivän perheiden hyvinvointia ja tarpeita, jotka heijastuvat koulun arkeen oppilaan sekä kodin ja koulun vuorovaikutuksen kautta. Mihin kiinnittää huomiota? Mikä on opettajan kannalta oleellista ottaa huomioon? Entä miten rajata opettajalle kuuluvaa ja kuulumatonta? Miten opettajana jaksan kaiken tämän keskellä?

To 17.11.2016

Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki ja nivelvaiheen tiedonsiirto

Hallintojohtaja Matti Lahtinen, Opetushallitus

 

Todistus luennoille osallistumisesta

Jos osallistut vuoden 2016 aikana vähintään kolmelle luennolle, voit saada niistä todistuksen esim. veso-päiviä tai täydennyskoulutuspisteitä varten. Täytä taustatietolomake tästä linkistä ja ilmoittaudu luennoille normaalisti. Saat ilmoittautumisesta paluuviestinä tarkemmat ohjeet. HUOM! Todistusmahdollisuus koskee vain etäpaikkakunnilla luentoa seuraavia.

Tallenteet

Kevääseen 2015 saakka Erkkaa verkossa -luennoista on tehty DVD–tallenteet (luettelo tallenteista, pdf). Tallenteita lainataan ERIKO-verkoston sekä luentoja vastaanottavien organisaatioiden sisäiseen käyttöön. Tiedustelut ja lainauspyynnöt: erkkaaverkossa(a)luovi.fi.

Lisätietoja ja kysymykset luennoitsijalle

erkkaaverkossa(a)luovi.fi
Koulutussuunnittelija Maritta Sauvola, p. 040 319 3672

Kysymykset luennon aikana puh. 040 319 3300
Seuraa Ammattiopisto Luovia Twitterissä
#erkkaaverkossa

 

OPH_hankelogo

 

AMMATTIOPISTO LUOVI on valtakunnallisesti toimiva ammatillinen erityisoppilaitos.