Luovi - Asiantuntijapalvelut - Erkkaa verkossa

Erityisopetuksen Erkkaa verkossa -luennot

Ammattiopisto Luovin Erkkaa verkossa -luentosarjaa suunnittelee erityisopetuksen nivelvaihetyöryhmä ERIKO. Luentosarjan kohderyhmää ovat kasvatus- ja sosiaalialan ammattilaiset ja opiskelijat sekä kaikki erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten kanssa toimivat tai asiasta kiinnostuneet.

Luennot ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Luennot lähetetään Ammattiopisto Luovin Oulun yksiköstä verkkoluentoina yli 90 etäpaikkakunnalle ympäri Suomen. Katso etäpaikkakunnat ja niihin liittyvät lisätiedot.

Ilmoittaudu luennolle täyttämällä sähköinen ilmoittautumislomake kyseisen luennon kohdalta. Osallistujia pyydetään saapumaan paikalle klo 14.00. Luento alkaa klo 14.15 ja päättyy klo 16.00.

Vuoden 2015 luennot

To 19.3.2015
Alueellinen tasa-arvo ja koulujen välinen eriarvoistuminen
FT, tutkija, aluetieteen yliopistonlehtori Venla Bernelius, Helsingin yliopisto
Suomalaisen yhteiskunnan alueellinen eriytyminen tihenee erityisesti kaupunkiseutujen sisällä. Erot kaupunginosien välillä ylittävät monella kaupunkiseudulla jo koko maan kuntien väliset erot, ja eriytyminen on paikallisesti nopeassa kasvussa. Samalla sosiaaliset haasteet, etnisen moninaistumisen kysymykset ja erityisopetuksen tarpeet kasautuvat entistä voimakkaammin tiettyihin kouluihin. Esityksessä analysoidaan tätä monimuotoisen eriytymisen prosessia ja pohditaan keinoja, joilla vastaaviin kehityskulkuihin on kansainvälisesti pyritty puuttumaan.

Lataa luentomateriaali tästä. Luentomateriaali on saatavissa 26.3. saakka.

To 16.4.2015
Yhteisillä kokemuksilla kohti osallistumista
Heikki Turkka
, Aseman Lapset ry.
Jokaisella nuorella on halu muuttaa omaa tilannetta paremmaksi. Lupauksia on helppo tehdä pyöreän pöydän ympärillä työntekijöiden tai verkoston edessä. Ulkoisen maailman paineet ja houkutukset vievät kuitenkin nopeasti nuoren lupauksilta pohjan. Luennossaan Heikki Turkka tarkastelee, miten meidän nuorten kanssa toimijoiden tulisi muuttaa omia toimintatapojamme, jotta voisimme vastata nuorten ja heitä ympäröivän yhteiskunnan haasteisiin.

Ilmoittautuminen luennoille tehdään 7.4.15 mennessä tästä linkistä aukeavalla ilmoittautumislomakkeella.

Ti 15.9.2015
Hyvä ohjaus, hyvä elämä
Yliopettaja Jaakko Helander, HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu

To 29.10.2015
Luonteenvahvuudet voimavaraksi
FT, Erityispedagogiikan dosentti, yliopistonlehtori Lotta Uusitalo-Malmivaara, Helsingin yliopisto

Ti 24.11.2015
Yhteisöllisyydestä hyvinvointia kouluun
FT, YTM, työhyvinvoinnin professori Marja-Liisa Manka, Tutkimus-ja koulutuskeskus Synergos, Johtamiskorkeakoulu, Tampereen yliopisto

Pienet muutokset ohjelmassa mahdollisia.

Todistus luennoille osallistumisesta

Jos osallistut vuoden 2015 aikana vähintään kolmelle luennolle, voit saada niistä todistuksen esim. veso-päiviä tai täydennyskoulutuspisteitä varten. Täytä taustatietolomake tästä linkistä ja ilmoittaudu luennoille normaalisti.

Tallenteet

Lähes kaikista Erkkaa verkossa -luennoista tehdään DVD–tallenteet (luettelo tallenteista, pdf). Tallenteita lainataan ERIKO-verkoston sekä luentoja vastaanottavien organisaatioiden sisäiseen käyttöön. Tiedustelut ja lainauspyynnöt: erkkaaverkossa(a)luovi.fi.

Lisätietoja

erkkaaverkossa(a)luovi.fi, puh. 040 319 3300.
Seuraa Ammattiopisto Luovia Twitterissä

 

OPH_hankelogo

 

AMMATTIOPISTO LUOVI on valtakunnallisesti toimiva ammatillinen erityisoppilaitos.